Bedrijven

Optimaliseer de gezondheid van werknemers

Weet u hoe het gesteld is met de gezondheid van werknemers binnen uw bedrijf of afdeling? Heeft u het idee dat zij wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om het maken van de juiste keuzes wat voeding en beweging betreft?

Ik, Claudia van Cravings Gewichtsconsulent,  kom graag een dag(deel) langs om u en uw werknemers advies te geven omtrent het maken van gezondere keuzes, en hoe men als gevolg hiervan gewicht gaat verliezen. Zoals u weet is het hebben van gezonde werknemers van essentieel belang voor het hebben van een gezonde bedrijfsvoering. Immers, mensen zitten vaak meerdere uren per dag achter een bureau, bewegen (te) weinig en maken daarbovenop tijdens de lunch en tussendoor te weinig gezonde keuzes.

                                                                                                                                                                                        Waarom Cravings?gezondheid van werknemers

Wanneer men onvoldoende gebruik maakt van gezonde voeding om zich beter te voelen, kan, naast grotere vatbaarheid voor ziektes en virussen, ook een gevoel van minder (werk)plezier ontstaan. Ik hoef u niet uit te leggen wat daar de gevolgen van kunnen zijn. Door het maken van een kleine investering, waarbij uw werknemers door mij éénmalig uitgebreid  geïnformeerd worden, kunt u deze grote kostenposten al verlagen. Naast het geven van informatie, ben ik namelijk eveneens in staat uw werknemers te motiveren om stappen te zetten. Ik bied laagdrempelige handvatten, tips en methoden waar men direct mee aan de slag kan.

Kiest u voor een lange termijn effect, waarbij uw werknemers gedurende een jaar begeleid worden in het afvallen én de tools krijgen om dit ook vol te houden? In dat geval is het effect wat hier voor uw bedrijf tegenover staat vele malen groter dan de investering die u doet in de gezondheid van werknemers.

De mogelijkheden

Denk aan een inloop spreekuur, het geven van een workshop of een ontbijt/lunch-sessie. Er is in ieder geval altijd ruim de tijd om vragen te stellen en daar een gedetailleerd antwoord op te krijgen. Iedereen moet ten slotte de kans krijgen om voor hem of haar praktische en passende handvaten te krijgen. Kortom, wat de exacte invulling van het dagdeel/de dag geldt: In overleg is er een heleboel mogelijk! Neem contact op en we spreken alle opties door, zodat we een passende invulling kunnen vinden.

Mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen:
  • Lastige situaties: feestjes, borrels, onregelmatig leven, etc.
  • Meting van gewicht, vet- en spiermassa
  • Hoe voorkom je het jojo-effect
  • Verschil tussen hoofd- en maaghonger, en hoe je hiermee omgaat
  • Feiten en fabels over afvallen
  • Waarom werken crashdiëten niet?
  • Onderwerpen naar keuze (aangedragen door de groep)
Voorbeelden van mogelijkheden:
Persoonlijke begeleiding
1 intakegesprek (60 minuten)

20 consults à 30 minuten (gedurende 1 jaar)

Tussendoor altijd bereikbaar voor deelnemers

Evaluatiemomenten
Workshop tijdens de lunch
Ik kom op locatie, werknemers kunnen langskomen met vragen en voor kort advies

Óf ik hou een workshop/presentatie waarin ik algemene tips, adviezen en recepten geef, afgestemd op uw werknemers

Óf we organiseren een lunch/ontbijt waarbij ik uw werknemers voorzie van praktische en waardevolle tips en adviezen
Klik op Contact rechts bovenin dit scherm om te zorgen dat ik u op een passend tijdstip bel!
Heeft u interesse vanuit een school, KDV, BSO, etc.? Check dan even hier.